Restylane
När Restylane lanserades för över 25 år sedan, var den världens första icke-animaliska filler med stabiliserad hyaluronsyra, skapad för pålitliga estetiska behandlingar med bevisad säkerhet. Restylane produceras i Sverige.
Idag används fillers med hyaluronsyra inte bara för att fylla ut linjer och rynkor, utan även för att skapa volym, till exempel i läppar och kinder.
I takt med att vi åldras, eller till följd av påfrestande miljöer, går vår hud igenom förändringar som påverkar dess utseende, såsom nedbrytning av hudens struktur, förlust av elasticitet och uppkomsten av fina linjer och rynkor.
Filler är ett bra alternativ för dig som önskar effektiv behandling av rynkor, ansiktskonturering, hudföryngring eller läppförstoring. Vi erbjuder ett stort antal olika injektionsbehandlingar för flera olika användningsområden. Vilken som passar dig är enklast att avgöra vid ett konsultationsbesök hos vår läkare som gör en personlig bedömning och skräddarsyr en behandling som passar dig.
Att tänka på:
Före
- Du bör inte ha någon infektion, feber eller känna dig sjuk.
- Det får inte finnas herpes eller någon infektion vid injektionsområdet.
- Du ska inte vara gravid eller amma.
- Undvik blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss i förväg). Om du använder NSAID-preparat som Voltaren, Magnecyl eller Ipren, kan risken för blåmärken vid injektionsområdet öka.
- Undvik alkohol 24 timmar före din behandling.
Efter
- Undvik fysisk ansträngning, bastu och smink i 24 timmar efter din behandling.
- Rör inte det behandlade området och undvik att applicera preparat på det i minst 12 timmar.
- Undvik UV-strålning, inklusive sol och solarium, i 2 veckor.
- Avstå från att massera, skrubba eller peela ansiktet under 2 veckor.
- Undvik ansiktsbehandlingar som vaxning, kemisk peeling, microneedling, microdermabrasion, IPL eller vissa laserbehandlingar.
Jag vill bli kontaktad
Har du någon fråga eller fundering? Skriv in dina uppgifter så kontaktar vi dig snarast.
Hur går fillerbehandlingen till?
Först desinfekterar behandlaren det område som ska behandlas. Sedan injiceras en liten mängd av lämplig filler i huden genom en tunn injektionsnål eller en grövre mikrokanyl för att fylla i rynkor, tillföra volym, forma ansiktet eller fylla läpparna. Efter injektionen kan behandlaren massera det behandlade området försiktigt för att jämna ut resultatet.
Även om fyllningseffekten är omedelbart synlig så kan det slutliga behandlingsresultatet bedömas bäst efter några dagar och upp till ett par veckor när eventuell svullnad, rodnad, ibland blåmärken, försvunnit och det injicerade materialet fördelat ut sig i det behandlade området. På grund av hudens naturliga takt för förnyelse är det definitiva slutresultatet, innefattande förbättring av själva hudkvalitén, egentligen bedömbar först efter 6-8 veckor.
Finns det några biverkningar med filler?
Det kan uppstå svullnader, klåda, rodnad och blåmärken i samband med behandlingen. Symptomen är övergående och brukar försvinna inom en vecka. Ibland kan svullnaden sitta i längre. Vissa områden har känsligare kärlstrukturer vilket din behandlare kommer att informera dig om. Behandling kring läppar och mun kan aktivera herpesmunsår.
Vad ska man tänka på efter behandling med filler?
Så länge man har en svullnad i det injicerade området skall solning och bastubad undvikas.
Undvik att röra vid det behandlade området direkt efter din behandling eftersom det kan ge upphov till onödig svullnad.
När ska man inte behandlas med filler?
Man bör undvika att injicera filler på områden med pågående infektion som till exempel pågående acne eller herpes. Avvakta tills infektionen har försvunnit.
Om du är gravid, ammande eller har tendens till ärrbildning skall du heller inte göra någon fillerbehandling.